FAQ

Zonnepanelen hebben over het algemeen een levensduur van 25 tot 30 jaar. Ze vereisen minimaal onderhoud, omdat ze geen bewegende delen hebben. Het is echter aan te raden om ze regelmatig schoon te maken en te controleren op eventuele schade of vuilophoping die het rendement kan beïnvloeden.

De beschikbaarheid van subsidies en financiële regelingen kan per land en regio verschillen. Het is raadzaam om contact op te nemen met lokale instanties of energieleveranciers om te informeren naar eventuele subsidies, belastingvoordelen of andere stimuleringsmaatregelen die van toepassing zijn op zonne-energie-installaties.

Het aantal benodigde zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, zoals het energieverbruik, de beschikbare dakruimte, de oriëntatie en de kwaliteit van het dak. Een professionele installateur kan een nauwkeurige schatting maken van het benodigde aantal panelen en de verwachte energieopbrengst op basis van deze factoren.

  1. Zonnepanelen bestaan uit fotovoltaïsche (PV) cellen die zonlicht omzetten in gelijkstroom (DC). Deze gelijkstroom wordt vervolgens via een omvormer omgezet in wisselstroom (AC), die geschikt is voor gebruik in huis. De opgewekte elektriciteit kan direct worden gebruikt of worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

  2.  
Hulp nodig?